Mindenképpen szeretnék, ha posta lenne Porteleken

Megosztás

Tavaly év végén bezárt a Jászberényhez tartozó Portelek postája. A város tárgyal a postával, hogy ismét lehessen ott szolgáltatás. Közel a megoldás.

– Polgármesterként kötelességemnek éreztem kiállni a – leginkább az időskorú lakosságot sújtó – intézkedés ellen, így már másnap hivatalos levélben fordultam a Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság megbízott vezérigazgatójához, Simon Csillához – közölte Budai Lóránt polgármester.

A válasz még meg sem érkezett, az év eleji időközi választás kampányhajrájában a térség országgyűlési képviselője máris bejelentette, hogy megmenti a helyi postát.

– Sokan örültünk a jó hírnek, ám örömünk nem tartott sokáig. A választás lezajlott, a fideszes jelölt kikapott, így a posta jövője és a portelekiek kérése már nem is volt olyan fontos – tette hozzá a város vezetője.

Közölte:

“Nem úgy nekünk! Az elmúlt hónapok során ugyanis számtalan alkalommal egyeztettünk a Magyar Posta szakembereivel és néhány további érintettel. A tárgyalásoknak köszönhetően hamarosan partneri együttműködés fog megvalósulni a Magyar Posta, önkormányzatunk és egy helyi vállalkozó között. A készülőfélben lévő és hosszútávú megállapodás szerint csak az üzemeltetés formája fog megváltozni, a szolgáltatás és az arculat a régi marad.”

Budai Lóránt azt is fontosnak tartotta elmondani, bízikbenne, hogy közös együttműködéssel és valódi partnerséggel hosszú távon biztosítani lehet majd a postai szolgáltatást Porteleken. Megköszönte a Magyar Posta Zrt. és az egyéni vállakozó (pályázó) segítő hozzáállását!

Végezetül közölte:

“Mert nekünk nem csak kampányidőszakban fontos a lakosság kérése és véleménye!”

Forrás: Budai Lóránt Facebook

Fotó: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek